SeptemberMamma

Alla inlägg under februari 2011

Av Therese Lindeberg - 6 februari 2011 11:50

Åh, jag har såååå många drömmar. Men den största drömmen har slagit in! Att jag skulle få bli mamma till en underbar son eller en underbar dotter! Nu fick jag en underbar son som jag älskar över allt annat!


  

En annan dröm jag har är att jag och Lars flyttar till hus. Helst en gård där vi kan ha hästar och en massa djur! Jag älskar djur! En gård där våra hundar och katter kan springa omkring. Där barnen våra kan leka, utan att man behöver vara rädd för att de ska springa ut på vägen och bli påkörda!


Drömmen om att få gifta mig. Jag har ju redan varit gift en gång, men idag, kan jag med handen på hjärtat, säga att jag ångrar det. Det gick för fort allting. Mannen jag var gift med, visade sig att inte vara den mannen jag gifte mig med.
Men jag drömmer om ett litet bröllop med min älskade Lars. Och ja, det kanske blir av, eller man kan säga, att även den drömmen håller på att slå in.   


 


En sista dröm jag har, det är att få träffa min mormor igen! Jag saknar henne sååå otroligt mycket! Hon var min ledstjärna här i livet! När hon lämnade jordelivet, så rasade hela min värld samman. Men sakta så började jag komma tillbaka till livet och jag började våga leva igen. Men det går inte en dag utan att jag tänker och saknar min mormor! Jag vill så gärna träffa henne igen!


 
   [Mormor, jag saknar dig så det gör ont! Kom tillbaka till mig!]   

Av Therese Lindeberg - 6 februari 2011 11:21

1. Säg tre saker du gillar med dig själv: Mina ögon, mina bröst & mina mage.

2. Säg tre saker du inte gillar med dig själv: Mitt hår, mina fötter & mina öron

3. Säg tre saker ingen vet om dig: Jag kan tyvärr inte ta det här, för det är för känsligt.

4. Säg tre personer som betytt mycket för dig: Mormor, Nathalie och Cezilia

5. Säg tre saker du önskar att du inte varit med om: Min mormors bortgång, rättegångar & att jag gifte mig efter bara 5 månader.

6. Säg tre av de bästa sakerna som hänt dig: Att ha fått min son, Att vara förlovad med Lars & att ha adopterat en hund (Emelie) från Spanien.

7. Säg tre färger du gillar bäst: Rosa, Svart & Lila

8. Säg tre saker du inte kan leva utan: Min son, Min Sambo & min mobiltelefon

9. Säg tre personer som gått bort som du vill träffa igen: Mormor, Farfar & Ragnar

10. Skicka vidare den här till tre personer: Ida Rodriguez, Marika Hansen & Twiggzy

Av Therese Lindeberg - 5 februari 2011 14:12

Vad som finns i min väska. Ja det är enkelt.   

I min väska finns:

  • Plånbok
  • Mobiltelefon
  • Kalender
  • Nycklar
  • Servetter &
  • Pennor

 

Av Therese Lindeberg - 5 februari 2011 14:02

   

Rasmus outfit för dagen!
Tröja: Från KapAhl
Byxor:
Från KapAhl
Napp: Från Neonatal

Av Therese Lindeberg - 4 februari 2011 14:39

[Jag har funderat mycket på det här med sex. Vad är egentligen sex? Hur ser du på sex? Vad är sex för dig?]

 

Om man ställer frågan ”vad är sex?” tänker de flesta antagligen på samlag. Men sex är mycket mer än det. Sex kan vara alla möjliga saker som till exempel att hångla, onanera, kyssas, smeka eller bli smekt, pussas, sexchatta, fantisera, flirta … Man kan säga att sex är allt som man blir upphetsad eller kåt av.

Man kan också uppfatta en sak som sex vid ett tillfälle, men inte nästa. En kram kan alltså vara sex, eller inte. Det beror på vilken känsla man har när man gör det.


De flesta har idéer och tankar om vad sex är eller borde vara. Idéerna kan komma från andras berättelser om livet, från filmer, internet och tidningar. Jag har också funderat och fantiserat själv. Lagar påverkar också vad jag tycker kring sex. De människor jag umgås med har ofta stor betydelse för hur jag tänker kring detta. Jag påverkas av vad mina vänner eller nära släktingar tycker. Ens föräldrar och kompisar har ofta stor betydelse. Det finns många olika uppfattningar i olika samhällen och i olika grupper om sexualitet. Allt det här påverkar oss i hur vi tänker om sex och vad vi gör. Hur man ser på sex förändras också. Likaså hur vi uttrycker vår sexualitet och vilken sex vi har.


Sexualvanorna förändras. För hundra år sen var exempelvis onani något skamligt och man försökte få människor att inte onanera. Idag tycker vi det är okej, till och med något som är bra. Att synen på sex förändras gör också att folk tycker olika.


Om någon får frågan ”När hade du sex första gången” tänker nog många på att frågan handlar om när man hade sitt första samlag. På samma sätt är det med frågan när man har sex första gången. Då tänker nog de flesta på första gången man hade samlag. Men för de allra flesta finns det det kan ju finnas många ”första gången”: första gången man onanerar, första gången man kysser någon, första gången man har sex med någon av samma kön och första gången man får orgasm.

Allt det här är sex, och det finns dessutom mycket mer. Andra kommer så klart att alltid ha åsikter som påverkar en, både på ett bra och ett dåligt sätt, men till slut beror det faktiskt på hur man själv uppfattar sex. Man gör sina egna tolkningar och bildar sig en egen uppfattning. Det betyder att det är du, ingen annan, som bestämmer vad som är sex för dig.

Vad är bra sex?

Bra sex är när alla inblandade parter har en bra känsla före, under och efter det att man har haft sex. Det är faktiskt inte konstigare än så.

Av Therese Lindeberg - 4 februari 2011 13:45

Ja det var ju en passande dag att skriva om min vecka idag. Det har nog inte hänt särledes mycket i veckan. Jag har mest gått runt som zombie och tagit hand om min älskade underbara son. Men jag ska försöka att sammanfatta veckan i korta drag i alla fall.


Måndag:

I måndags så hade jag och Rasmus premiär med att åka buss och tåg. För vi skulle till Lund. Det gick hur bra som helst, fast det var lite tråkigt att bussarna och tågen var försenade, som vanligt. I alla fall, vi kom till Lund och Rasmus skulle till Neonatal för en kontroll. Allt gick bra. Kirurgen som var med vid Rasmus första operation för ljumskbråck, kom dit och tittade på hans pung. Och min magkänsla hade rätt. Han hade fått tillbaka ljumskbråck på vänster sida. Så kirurgen satte upp Rasmus på operation. Och han får förtur, eftersom han är så liten.


Efter att vi hade varit på Neo, så tog jag och Rasmus bussen till Cezilia, där hon arbetstränar. Det var länge sedan vi träffades, och hon ville mysa lite med Rasmus. Och det fick hon. Jag och Rasmus var hos Cezilia tills hon slutade 14:45. Sedan gick vi hem till henne för att hon skulle ut med Twix och hämta hennes plånbok. Sedan åkte vi buss ner till stan och Cezilia köpte hundmat, jag gick till stationen. Jag fick vänta på stationen i Lund mer än 1 timme. Och när tåget egentligen skulle avgå, ja då fick vi veta att det var en kvar försenat. Och typiskt nog så vaknade Rasmus då, och var hungrig.. Men jag fick honom att somna igen, genom att köra vagnen fram och tillbaka.


Tisdag:

Idag var vi på BVC, för att Rasmus skulle vägas och mätas. Han vägde 3980 gram och var 49 cm lång. Vi pratade lite, sedan var jag tvungen att gå, för Rasmus vaknade och var hungrig, så vi fick gå hem så att jag kunde ge honom mat.


Kl 12 så skulle jag tvätta, så jag gick ner och startade tvättmaskinerna. Det är ganska bökigt att vara hemma själv med ett spädbarn och samtidigt som man ska tvätta. Hade varit mycket enklare att ha tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. Men det är tyvärr vår lägenhet för liten för.


Senare på kvällen så åkte vi till Barnakuten med Rasmus för att han hade jätteont i sitt ljumskbråck och jag kunde inte repunera (trycka tillbaka) det igen. Så vi åkte in, så att en kirurg fick titta på det. Det såg helt OK ut. Så han skickade hem oss igen. När vi var där fick vi även veta att Rasmus var planerad för operation på tisdag. Ju tidigare destu bättre.


Onsdag:

Det hände inget speciellt idag. Jag och Rasmus var hemma och tog det lugnt. Skönt att inte ha något inplanerat. Speciellt när man var så trött som jag var. Inte alldeles enkelt att ta hand om ett litet spädbarn. Men det är ack så roligt! Och mysigt fram för allt.


Torsdag:

 Igår hade jag Rasmus fram till klockan 14:00 ca, sedan kom hans farmor och hämtade honom så jag fick lite avlastning. Jag passade då på att plocka undan lite och sedan när Lars kom hem så gick jag och satte mig i ett varm lååååångt efterlängtat bad. Efter det, så gick jag la mig och vilade ett par timmar. Det var väbehövligt. Och såååå skönt. 


Fredag (idag):

Rasmus vaknade 07:45 (!). Jag gick upp och matade honom och bytte blöja. Lars gick ut med Emelie. Senare åkte Lars och hämtade släp hos sin mamma och hämtade hans bror. De skulle åka till Eslöv för att hämta 2 byrårar som jag och Lars fick som tack för flytthjälpen, av Annica och Fredrik.

Jag har även haft min psykolog här idag och fått pratat av mig. Det var skönt. Rasmus var vaken från det han vaknade 07:45 - ca 10:30. Och han har sovit sedan dess. Ligger här bredvid mig i min säng, och jag halvsitter/ligger i Lars säng. Jag mår inte riktigt bra nu heller. Jag mår illa och  har huvudvärk. Jag kan knappt stå upp för då snurrar det i huvudet och det känns som hela rummet snurrar. Tur Lars har kommit hem, han ska bara iväg och lämna tillbaka släpet och sedan kommer han hem, för som jag mår nu, klarar jag inte av att ta hand om Rasmus på bästa tänkbara sätt. Han sover dock fortfarande, men det är nog bara en tidsfråga innan han vaknar och är hungrig igen.


Ja detta var min vecka! Eller ja, det som har varit av veckan. Det är ju lördag och söndag kvar också, men jag kommer ju att blogga imorgon och på söndag med. Ja, jag kommer nog blogga mer ikväll. Ska ta före och efter bilder på hur det såg ut innan vi fick in de nya byråarna och hur det ser ut efteråt.

  

Av Therese Lindeberg - 4 februari 2011 09:10

 

Rasmus outfit för dagen!
Body: En julklapp
Byxor:
Från KapAhl
Napp: Från Neonatal

Av Therese Lindeberg - 3 februari 2011 18:25

Nu när Rasmus är hos sin farmor, så passade jag på att ta ett låååångt varmt efterlängtat bad! Annars hinner man ju inte ta ett låångt varmt bad, när man har Rasmus hemma. Då får man nöja sig med en dusch. Det kändes så skönt! Åh vad jag njöt! Annars, när Rasmus inte är hemma, så kan jag inte riktigt slappna av, men idag kunde jag. Och det var en riktig lättnad.


  Och levande ljus hade jag också. Det var så  mysigt. Istället för att ha taklampan tänd. Nu känner jag mig som pånyttfödd igen.  

Presentation


27 år, bor i Svalöv tillsammans med min underbara sambo, som jag även är förlovad med. Mamma till en underbar son, Rasmus.

Skriver i min blogg om hur det är att ha en för tidigt född son. Tankar och funderingar som dyker upp. Bloggen är ett sätt, av f

VideFyMe

Kategorier

Mammabloggar

Länkar

Arkiv

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Besöksstatistik

Skriv en hälsning


Ovido - Quiz & Flashcards